درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-08  |  2024-04-27  |  بروز شده در: 1403/02/08 - 08:01:4 FA | AR | PS | EN
تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن            صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان            خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا             اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند             تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان            سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان            پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس            خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد             مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد             آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان             با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم            افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان             دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل            آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان            وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است            






تاریخ نشر: 1396/4/9 - 04:39:51
تعداد بازدید: 1610
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

به رهبری استاد عطا، جنرال دوستمـ و حاجی محقق؛
"شورای عالی ایتلاف برای نجات افغانستان" اعلام موجودیت کرد+ متن کامل توافقنامه

استاد عطا محمد نور والی بلخ، جنرال عبدالرشید دوستم معاون اول ریاست جمهوری، حاجی محمد محقق معاون دوم ریاست اجرایی به هدف آوردن اصلاحات در حکومت توافق کرده اند تا یک ایتلاف بزرگ و قوی را شکل دهند.

والی بلخ، معاون اول ریاست جمهوری و معاون دوم ریاست اجرایی به تازگی در آنکارا/انقره پایتخت ترکیه با یکدیگر دیدار و گفتگوهایی داشته اند.

به گفتۀ والی بلخ در این دیدارها محور گفتگوهای آنان آوردن اصلاحات در حکومت بوده است.

اما پس از گفتگوها این سه چهره سرشناس ملی و سیاسی به نمایندگی از احزاب وحدت اسلامى مردم افغانستان، جمعیت اسلامى افغانستان و جنبش ملى اسلامى افغانستان تصمیم گرفته اند تا ائتلافی را زیر نام " شوراى عالى ائتلاف براى نجات افغانستان" تشکیل دهند.

این ایتلاف به زودی در کابل طی مراسمی اعلام موجودیت خواهد کرد.

در همین حال معاون سخنگوی ریاست جمهوری به شکل گیری این ایتلاف واکنش نشان داده است.

شاه حسین مرتضوی معاون سخنگوی ریاست جمهوری، گرچه اشاره‌ای به شکل گیری این ایتلاف نکرده اما در صفحه فیسبوک خود نوشته است:"نسخه‌های كهنه شفا بخش نمی باشد، طرح بدیل مناسب میتواند در عبور از مشكلات كمك كند".

آقای مرتضوی افزوده:"ما از هرگامی كه در راستای منافع ملی و آبادانی كشور باشد استقبال میكنیم، مردم كشور با حافظه تاریخی كه دارند وضعیت دشوار گذشته را بیاد دارند. شرایط جاری كشور ایجاب میكند، تا با اجماع سیاسی از یك سو به اصلاحات و بهبود امور كمك نموده و ازطرف دیگر با اتفاق هم در برابر دشمن مشترك مقابله نماییم".

متن کامل توافقنامه/فیصله نامه اجلاس شوراى عالى ائتلاف براى نجات افغانستان

 متن کامل  توافقنامه اجلاس شوراى عالى ائتلاف براى نجات افغانستان قرار ذیل است:

 

بسم الله الرحمٰن الرحیم

فیصله نامه اجلاس شوراى عالى ائتلاف براى نجات افغانستان

ان الله یأمركم ان تؤدو الامانات الى اهلها

- با توجه به شرایط دشوار سیاسى امنیتى كشور وروند غیر قانونى ایجاد شده در اجراءات حكومت وحدت ملى،

- با درك آسیب پذیرشدن شیرازه وحدت ملى و فاصله بین حكومت ومردم و جریان‌هاى سیاسى،

- بمنظور جلو گیرى از فروپاشى نظام و هرج ومرج سیاسى و اعاده اعتماد ملى قرار شد كه اجلاسى براى تبیین راهكار آینده، از مسؤلین و جریان‌هاى مؤثر همسو دایر و تصامیم مقتضى اتخاذ گردد.

در این اجلاس كه به اشتراك هیأت رهبرى حزب وحدت اسلامى مردم افغانستان، جمعیت اسلامى افغانستان و جنبش ملى اسلامى افغانستان تدویر یافت موارد آتى به تصوب رسید:

الف) براى مدیریت بحران فعلى كشور و ارائه راهكار‌هاى بعدى شورایى متشكل از رهبران طراز اول جریان‌هاى یاد شده تحت نام (شوراى عالى ایتلاف براى نجات افغانستان) تشكیل میگردد.

ب) تعداد اعضاى شوراى عالى ایتلاف براى فعلاً (٣٠) نفر كه از هرجریان ده نفر و در آینده قابل توسعه می‌باشد.

ج) اتحاد و یا همكارى با ائتلافها و جریان‌هاى سیاسى مؤثر دیگر كشور با مشورت و تفاهم شوراى عالى ایتلاف تصویب می‌گردد.

د) شوراى عالى ایتلاف براى پیشبرد امور مربوطه تعداد (٨) كمیته و یك بورد سخنگویان و یك دفتر مركزى در كابل ایجاد می‌نماید.

كمیته‌هاى هشتگانه

١)كمیته اجراءات سیاسى و روابط بین المللى

٢) كمیته روابط با جریان‌هاى سیاسى داخلى و امور استراتژیك

٣) كمیته امنیتى و مدیریت بحران

٤) كمیته فرهنگى و امور رسانه‌ها

٥) كمیته مالى و ادارى

٦) كمیته حقوقى و امور زنان

٧) كمیته امور علماء و روحانیون

٨) كمیته امور جوانان و محصلین

در راس هریك از كمیته‌هاى هشتگانه یكنفر از اعضاى شوراى عالى ایفاى وظیفه میكند.

اعضاى بورد سخنگویان مواضع سیاسى شوراى عالى را انعكاس می‌دهند.

دفتر مركزى امور مربوط به شوراى عالى وكمیته‌هاى هشتگانه و بورد سخنگویان را تنظیم و مدیریت می‌كند.

اولویت‌هاى اساسى شوراى عالى ایتلاف

١) باز گرداندن اعتماد ملى بین اطراف وجهت‌هاى سیاسى داخل حكومت و جهت‌هاى ملتزم به نظام و قانون اساسى كشور.

٢) تلاش براى تقویه نیروهاى دفاعى كشور جهت مقابله مؤثر در برابر جریان‌هاى تروریستى وجنگ طلب.

٣)حمایت مؤثر از پروسه صلح و ثبات در كشور.

٤) با توجه به عدم تناسب طرح امنیتى و وضع الجیش اردو و نیروهاى امنیتى كشور وسرایت جنگها در طى یكسال اخیر به مناطق شمال، ارائه طرح جامع امنیتى و ادارى براى مناطق مركزى و مناطق شمال، شرق، جنوب و غرب كشور.

٥) حمایت از تطبیق كامل مندرجات توافقنامه حكومت وحدت ملى، بین تیم تحول و تداوم و تیم اصلاحات و همگرایى.

٦) تلاش براى اعاده صلاحیت‌هاى معاون اول ریاست جمهورى و وزراء مطابق قانون اساسى و تشكیلات اساسى مصوبه پارلمان كشور و اجراء صلاحیت‌هاى رییس و معاونین ریاست اجرائیه مطابق چار چوب توافقنامه حكومت وحدت ملى.

٧) تلاش براى غیر متمركز سازى اجراءات بودجوى نظام در سطح وزارتخانه‌ها مطابق وعده‌هاى انتخاباتى و اعطاى بودجه انكشافى، صلاحیت‌هاى اجرائیوى به ولایات در روشنایى ماده ١٣٧ قانون اساسى كشور.

٨) تلاش براى تطبیق انكشاف متوازن و تامین مشاركت ملى در امر گزینش كادرهاى امنیتى ودفاعى وامور ملكى.

٩) یكى ازنقایص جدّى نظام سلب شدن اعتماد مردم از پروسه انتخابات است كه در حكومت وحدت ملى نیز این نقیصه رفع نگردید و در گزینش كمیشنران و دار الانشاء انتخابات و نیز كمیسیون اصلاحات ادارى با جهت‌هاى داخل حكومت، بطور خاص وداخل نظام بطور عام مشورت‌هاى كافى صورت نگرفته و ابهامات جدٌى وجود دارد، شوراى ایتلاف ضمن تأكید بر برگزاری به موقع انتخابات ریاست جمهورى، ولسى جرگه شوراهاى ولایتى و ولسوالى و شهرداری‌ها، در جهت اصلاح تعیینات نهاد‌هاى فوق الذكر طرحهاى خویش را ارائه مینماید.

١٠) حمایت از اعلامیه رهبرى جمعیت اسلامى در ماه رمضان ١٣٩٦.

١١) با توجه به ناكامى ارگان‌هاى امنیتى و دفاعى در امر تأمین امنیت سراسرى و مهار گروه‌هاى تروریستى، كوشش بعمل میاید كه تغییرات اساسى در این ارگانها رونما گردد.

١٢) تامین حقوق سیاسى و شهروندى وآزادی‌هاى مدنى مردم و آزادى بیان و اندیشه و آزادى اجتماعات مدنى در روشنى قانون اساسى كشور.

مطالبات شوراى عالى ایتلاف براى نجات افغانستان

مطالبات ازجامعه جهانى

١) با توجه به این كه افراطیت و تفكر تكفیرى دشمن انسانیت است، از جامعه جهانى میخواهیم كه در برابر تروریسم بین المللى و افراطیون مواضع شان را توحید كنند وهرگونه تقسیم تروریسم به خوب و بد در راستاى منافع كوتاه مدت و یا دراز مدت كشورهاى بخصوص، اوضاع را بدتر نموده وغیر قابل كنترل می‌سازد.

٢)سیاست سنتى و تاریخى افغانستان، استقلال و بى طرفى كامل در منازعات بین المللى و منطقه اى و همكارى و دوستى با همه كشور‌هاى جهان براساس منافع متقابل بوده، بناءً از جانب امریكا ومتحدین شان و روسیه ومتفقین شان میخواهیم كه با رعایت این اصل و احترام گذاشتن به استقلال وبى طرفى افغانستان، بخاطر امنیت جهانى و مهار تروریسم بین المللى بامردم افغانستان همكارى نمایند.

مطالبات از حكومت وحدت ملى واداره ریاست جمهورى

١) قانون شكنى، اقدامات فرا‌ قانونى، اعمال سلیقه‌هاى شخصى از سوى رییس جمهور، مداخله و اجراءات غیرقانونى از جانب مشاورین ریاست جمهورى در وزارت‌ها و نهادهاى قانونى و مداخله در صلاحیت وزراء و روئساى مستقل اوضاع را بسوى هرج ومرج و پاشیدگى سوق داده، فلهذا از رییس جمهور محمد اشرف غنى میخواهیم كه تمامى اقدامات فرا قانونى خویش را متوقف نموده و به قانون اساسى كشور و صلاحیت‌هاى قانونى وزراء ورئساى مستقل احترام بگذارد.

٢) مبناى مشروعیت حكومت وحدت ملى انتخابات و راى مردم و چهار چوب توافقنامه حكومت وحدت ملى بوده، لذا از رییس جمهور غنى میخواهیم كه هردو پایه مشروعیت نظام را حفظ و مشاركت تیم اصلاحات و صلاحیت معاون اول ریاست جمهورى را در روشنایى قانون اساسى وصلاحیت معاونین ریاست اجرائیه را در چار چوب توافقنامه حكومت وحدت ملى تسجیل نموده واحترام بگذارد.

٣) تامین امنیت سر تاسرى پایه همه برنامه‌هاى انكشافى وانتخابات‌هاى آینده هست ولى متاسفانه نه تنها امنیت در جنوب وشرق وغرب تامین نشد كه طى یكسال اخیر جنگ تمام عیار در ولایات شمال و شمال شرق از فاریاب تا بدخشان گسترش یافت، فلهذا از رییس جمهور میطلبیم كه به طرح‌هاى اعضاى شوراى امنیت ملى گوش داده و آن را عملى نماید، تنها با چند نفر معین، مورد اعتماد نهاد ریاست جمهورى و بیخبر از اوضاع سیاسى امنیتى، كشور اداره نمی‌شود.

٤) انتخابات حق مشترك همه طرف‌هاى سیاسى ومشاركت در ساختار اداره ملكى حق همه مردم است و در تعیین كمیسیون‌هاى انتخابات و اصلاحات ادارى با همه طرف‌ها مشورت نشده فلهذا از رییس جمهور میخواهیم كه باید در تعیینات آن تجدید نظر صورت گیرد در غیر آن اعتماد مردم به دونهاد یاد شده اعاده نخواهد شد.

٥) ناكامى مسؤلان دفاعى وامنیتى در مهار ناامنی‌ها در سراسر كشور برهمه ملت واضح است، فلهذا از آقاى رییس جمهور اشرف غنى میخواهیم كه تغییرات بنیادى را در مدیریت نیروهاى دفاعى وامنیتى بمیان بیاورد.

٦) رسیدگى درست و كافى به خانواده‌هاى شهداء و قربانیان جنگ اعم از ملكى و نظامى رعایت عدالت وشفافیت در بررسى دوسیه زندانیان.

۷) بررسى عادلانه شفاف و بیطرفانه حادثه ولسوالى غرماج، سوء قصد علیه جان معاون اول ریاست جمهورى كه درجریان آن ٥٤ نفر شهید و ٩٢ نفر دیگر زخمى گردید، توسط یك هیأت با صلاحیت حقیقت یاب باید صورت گیرد.

۸) از حكومت و رییس جمهور میخواهیم كه عاملین بر خورد خشونت آمیز با تظاهرات مدنى مردم كابل در جمعه ١٢جوزاى ١٣٩٦ و پلان انتحارى خصمانه در جریان مراسم تدفین شهید سالم ایزدیار وحوادث بعدى آن و مسجد جامع الزهراء را شناسایى و به پنجه قانون بسپارند و نیز بررسى بیطرفانه محاصره غیر قانونى اقامتگاه معاون اول ریاست جمهورى دركابل.

۹ ) از حكومت ورییس جمهور میخواهیم كه عاملین برخورد خشونت آمیز با تظاهرات مدنى مردم كابل در جمعه ١٢ جوزاى ١٣٩٦ وپلان انتحارى خصمانه در جریان مراسم تدفین شهید سالم ایزدیار وحوادث بعدى آن و حادثه مسجد جامع الزهراء را شناسایى و به پنجه قانون بسپارند

خواست از مردم خوب وهمیشه در صحنه وجریان‌هاى سیاسى

١) با توجه به آنچه كه فوقاً تذكر رفت براى نجات كشور ازبحران كنونى واعاده ثبات واعتماد ملى، شوراى عالى ایتلاف به عنوان زبان سیاسى مردم خویش پا به صحنه گذاشته از شما مردم عزیز میخواهیم كه یك پارچه ومتحد از شوراى عالى ایتلاف براى نجات افغانستان پشتیبانى نموده ما را درجهت تحقق اهداف یاد شده كمك نمایید.

٢) از ایتلاف‌ها، احزاب سیاسى، جریانها و جهت‌هاى سیاسى كشور متمنى هستیم كه با ما در جهت نجات كشور از بحران‌هاى امنیتى، سیاسى و اعتماد ملى همسو گردیده و در جهت غنامندى طرح‌ها همكارى نمایند.

شوراى عالى ایتلاف براى نجات افغانستان

 

 

 

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/7369


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا


سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان


مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد


دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل


آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان


سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است


تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران


یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات بایدن عقب‌نشینی از افغانستان بود


عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار حکومت طالبان است


حمایت حکومت طالبان از مبارزه حق طلبانه مردم فلسطین


طالبان خواستار ارتقأ سطح دیپلوماتیک افغانستان در قزاقستان شدند


روابط حسنه خویش را با کشور‌های همسایه و منطقه محکم نموده‌ایم


روابط مثبت روسیه با حکومت طالبان ادامه خواهد داشت


هدف دشمنان افغانستان؛ تضعیف و تجزیه کشور است


اعتراض به حکم ابتدایی در مورد میر رحمان رحمانی را رد شد


گفتگوی کابلوف و متقی درباره‌‌ی نشست آینده‌ی دوحه در مورد افغانستان


انفجار یک سرگلوله در کندهار جان سه کودک را گرفت


ادامه گشت زنی پهپادهای ناشناس در آسمان افغانستان


صدای زنان باید بخشی از هر گفتگو و تعامل سازنده با طالبان باشد


کارهای بزرگتر از داوود خان را انجام داده‌ایم


بزرگان اهل تشیع خواهان آغاز پروژه‌‌های عمرانی در مناطق شان شدند


حامدکرزی بر ضرورت «تفاهم ملی» در افغانستان تاکید کرد


نگرانی مدافعان حقوق بشر از وخامت وضعیت مهاجران افغان در پاکستان


شورش در پاریس در پی کشته شدن سه تبعه افغان


حکومت طالبان برای ازبکستان سفیر جدید تعیین کرد





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه این کشور

تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن

صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان

خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا

اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند

تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان

سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان

پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس

خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد

مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد

آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان

با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل

آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان

وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است

پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد

سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند

سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است

پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون

در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان

تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران

مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.